Skip to content

10 неща за живота на село

“10 неща, които само хората, живели на село, ще разберат:

  1. Всеки ден дишате чист въздух. Няма мирис на газове за автомобили, няма сметища или препълнени кофи за боклук и т.н.
  2. На село живеете тих и спокоен живот. Градът винаги е забързан и шумен, пътищата са претоварени в задръствания, а шумовете идват от всякъде: шум от движението, индустриални шумове, шумове от строителни сгради и шумове от съседите и жилищната зона.
  3. Храните се с чиста, прясна и здравословна храна. Докато в града всичко се купува от хипермаркета, животът на село предлага невероятната възможност човек да отглежда сам храната си.
  4. Харчите по-малко пари. На село несъмнено разходите за живот са много по-малки, цените на стоките са по-ниски, а нуждите ви – скромни.
  5. Никога не сте сами. Повечето хора в градовете са заобиколени от хора само на 10 метра, но се чувстват сами, има малка комуникация между съседите, а приятелите са далеч. А на село всяка сутрин може да поздравите съседите си.
  6. Правите повече физически упражнения. Всяка дейност в селския живот изисква физическо действие като работа със земята, засяване на семена, нарязване и събиране на дърва за зимата, разходка в гората, или ходене до някой съсед.
  7. Красивото нощно небе е само ваше. Със светлинното замърсяване в градовете това, което можете да видите в града, са само откъслечни светлини от различни къщи, светофари, автомобили и улични лампи, но не и звезди в небето.
  8. Не ви пука за модата. Животът в града ни принуждава да носим модерни и актуални дрехи, иначе има шанс някой да ни се подиграе. На село се живее толкова просто и свободно, колкото искате.
  9. Винаги имате празно паркомясто до дома ви. Това е особено трудно за постигане в града!
  10. В селата сте по-сигурни. Няма как да хванете COVID от разговор със съседа, понеже разговорите се водят на открито през оградата на двора ви. А хората, живеещи в градовете, са по-уязвими към много заболявания поради заседналия начин на живот и приема на бърза храна.”

Източник: неизвестен

Камелия Каменова Kameliya Kamenova @kameliyakamenov

Бъдете вдъхновени и вдъхновявайте!

х КК

Leave a Reply